En seger i sig.

Idag kom dagen vi biblare väntat på. Vi läste ut femte Mosebok. Vi klarade oss igenom alla fem böcker till slut och det känns fest alltså!
Oj, vad mycket frågor och irritation som väckts i oss...men oj, vad mycket skratt vi har fått vara med om!
Ibland är det verkligen tokrolgit att läsa bibeln. Typ idag.


Just nu lyssnar/tittar jag på mitt för tillfälligt favorityoutubeklipp. "kolmårdstroll" Östgötska är bland det roligaste som finns och det här är sjukt kul.
Jag fösöker dessutom lösa mitt mysterium med alla de tomma brev som skickats till mig med okänd avsändare.
Just nu kollar jag in poststämplar och försöker lista ut, vem som kan ligga bakom det hela. Nässjöbor ligger högst på listan...och Stockholm och Västerås. Men jag vill ha fler ledtrådar.


Snart blir det taco i matsalen. Det kommer förmodligen gillas och uppskattas. Har varit en downperiod i matvägnu ett tag alltså. Inte uttalat dåligt...verkligen inte...men inte på topp som de första dagarna. Men tacos är ju guld så det blir säkert kanoners döö!


Ikväll är det återigen dags för öppen sen...kul kul! Inget bidrag från bibeltjejerna idag dock. Men vi ska sitta där och njuta av andras framträdanden.

Nu ska jag verkligen ta tag i livet och studera lite grann. Det blir läsning av artiklar och skrivande av en journal...Spännande kan tyckas...det återstår att se.

Ta nu hand om er, varandra och andra!

gott ja!


Nap time.

Okej, klockan är 08.41. Jag har ätit frukost och varit på morgonandakt och nu är det dags för lite nap time.
Nästa aktivitet för dagen börjar vid tio och då är det fika så nu blir det en liten lur på sådär en halvtimma-timma för att sedan fylla på energiintaget så jag orkar dagens aktivitetsdag. (konstig mening).

Jag ska gå promenad till några ängar en bit här ifrån och där ska vi spela brännboll och äta lunch. Kul kul.

En kort update, verkligen!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

en färsk update

Alltså just nu har jag ledigt på en ovanlig tid.
Vi har börjat med sång- gitarr- och pianolektioner nu och eftersom inte alla kan ha lektion samtidigt (det vore ju nästan omöjligt för de stackars lärarna att ha hand om oss alla samtidigt) så får vissa vara lediga nu och ha lektion sen och vissa vara lediga alla musiklektioner den här veckan (som jag) och ha allamina musiklektioner nästa vecka. Detta är alltså anledningen till min nuvarande ledighet.

Igår hann jag med att göra mycket på en dag...verkligen!
Lektioner hit och dit
Ensam mamma söker tv-tittande
Innebandy
Filmvisning i studiesyfte (No country for old men)

Vi började kolla på filmen strax efter nio, vilket kändes väldigt mysigt. De som spelat innebandy innan kom dit nyduschade och med medhavd kvällsmat och vi började kolla på filmen. Det var en konstig, tung, jobbig, men bra och sevärd film.
Var dock tokarg på slutet för att dte inte var något slut...Något av det värsta som finns.
Bengt lovade att prata med oss om filmen på lektionen dagen efter (alltså idag)

Det har vi också gjort. Blev prat om synd och i vilka olika former synden kan vara.
Hur synden personifierades i filmen och vilka karaktärer som utförde synd på olika sätt.
Blev även snack om slumpen och hur den fick representeras av huvudpersonen, massmördaren, i filmen.
Kändes mycket bättre att ha sett filmen nu när vi pratat om den än vad dte gjorde igår.

Nu ska jag städa och sedan planera bönegrupp och sedan käka och sedan ha bönegrupp och sedan gå på nåt kalas och sedan är kvällen öppen för förslag.

Dagens ord är helt klart färsk! Det har ännu inte fått någon betydelse eller förklaring när dte passar bra att använda det, så dte används flitigt lite här och var för att hitta sin rätta plats. Detta är alltså kanske ett färskt inlägg...vem vet?!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

I said good day!

Dagen idag började med frukost tillsammane med några Rosare. Kaffe, mackor och yogurth (som stavas hur då?) och müsli. Tokgott.

Jag och Ellinor bakade sedan en kladdkaka som skulle få hänga med oss ut på dagens planerade picknick. Runt klockan ett samlades vi ett härligt gäng och packade väskorna med muggar, smörgåsar, kladdkaka och ett gäng filtar.
Vi hade inte planerat något mål för dagen utan gick dit vi kände för. Det förde oss till ett otroligt sött hus alldeles nära vattnet där vi gärna skulle kunna tänka oss att sätta oss på bryggan och picknicka....Det verkade dock vara ett hus som tillhöde någon privat så vi fick knalla tillbaka hela vägen och det slutade med att vi hade vår lilla picknick nere vid skolans brygga.
Men det var mysigt....SÅ (uttalas så där som Hanna utan h säger så) mysigt! Vattnet glittrade. Vi drack gott kaffe och åt perfekt bakad kladdkaka. Vi hade solen i ögonen på ett sånt där härligt sätt. Helt plötsligt kommer Erik roende i en eka ute till sjöss. Allt var sådär idylliskt häligt!

Vi gick sedan hem och gjorde creps av gårdagens överblivna pannkakor. Makalöst gott.
Efter detta var det dags för dagens och kanske faktiskt helgens höjdpunkt. Vi tog golfen och de två volvobilarna och for in till Linkan (det är så alla coola säger till Linköping här tydligen...sammansträffande när jag kallas för det). Där var vi på konsert med Samuel Ljungblahd i missionskyrkan. Grymt bra. Han är ju kung alltså! Soft konsert med bara piano och en sån där låda med trummar på och en körare. Guld!
Sedan var det party i Pingstkyrkan så vi gick dit. Och dte var verkligen party. Dansmusik, bål och stekare från Stureplan var där och höll danslektion! haha

Nu är det absolut sängen som gäller! Imorn blire kyrka.

Ta nu hand om er, varandra och andra!


Okänd avsändare.

Vi är åtta tjejer som går bibel och vi vill läsa upp vårat favoritbibelord för er. 

Detta börjar nästan bli en veckoblogg istället för dagsblogg....Inte okej, Lina, inte okej!
Detta trots att jag äntligen, slutligen har införskaffat mig en dator och borde på så sätt ha potential att kunna hålla bloggen mer levande än vad den är.

Helgen hemma i Tibro var som sagt kul!
Hade uppskattad (från min sida) kvalitetstid med två bröder.
Köpte mig äntligen en dator.
Käkade god restaurangmat, gick på bio med vänner och avslutade kvällen/natten med häng på Sandtorget. Kul kul.
Var på konfagudstjänst i kyrkan och fick sjunga svängiga psalmer och klappa händera till gospel. (alltid uppskattat)
Käkat middag med ungdomsledarDaniel och Pastor Frida hemma hos mor och far på Saxofongatan.
Köpt tågbiljett, som jag sedan inte använde utanåkte istället med Andreas tillbaka till Jönet.
För att där bli upphämtad av "familjen" och åka vidare med silvervolvon mot Rimforsa.
Kom glada och sprallig tillbaka till skolan efter många djupa diskussioner, många odjupa diskussioner och ett stopp på hamburgekedjan jag inte vågar nämna vid namn.

Veckan som gått har bestått av Bibelkunskap, Bibelkunskap, Bibelkunskap, Bibelkunskap...osv osv...
Det är sjukt intressant, men svårt att håla konsentrationen uppe med samma lektioner hela veckan. Många tankar som snurrar i huvudet just nu.

Det var dock kul att slippa tänka på allt det igår när det var dags för öppen scen (varannan vecka är dte öppen scen på onsdagkvällar då vem som helst får framföra något för resten av skolan...varannan vecka är det nattvard) Jag och sju tjejer till i klassen hade förberätt att sjunga "åh, en sån karl" med fyra stämmor och lite spex till det. Det blev tydligen ett uppskattat inslag och många var imponerade av oss. Kul kul!

Efter öppen scen var styrde vi upp ett litet kalas för SvinSimon (imunSimon som haft svininfluensan)
Han fick kladdkaka och en dikt som jag och Matilda hade knåpat ihop. Lyckat med nödrim!

Torsdag är ju lite av veckans favvodag så det var bara glada miner. Vaknade riktigt pigg, åt god frukost och hade musik hela förmiddagen. Ska få lektioner i sång, gitarr och piano nu några veckor framöver. Det tackar man ju för.
Sedan var det kör, vilket är lika roligt vecka efter vecka. Grymt kul med så stor kör och så många stämmor.

Åt majskolvar och kollade på ringaren i Notre Dame på kvällen. Tummen upp för det.

Idag har vi kletat med lera igen och skapat gästfrihet och frmlingsfientlighet...Lite väl flummigt ämne för mig för jag är inte så kreativ med just lera och konst och sånt därnt. Men helt okej.
Har även haft lärjungaskap som däremot alltid är givande. Verkligen intressant och relevant ämne!
Fick i läxa att lära oss andens frukter till nästa vecka. Så jag pratade med en kille på skolan som är grym på inlärningsteknik och han lärde mig at komma ihåg dem med hjälp av olika bilder i mitt huvud...Roligt och använtbart!



Ikväll blire pannkakshäng och filmvisning i Rosengård. Ellinor har pratat om pannkakor nästa hela veckan så nu är det dags för det. Gott gott!

En annan sak som varit höjdpunkt dne här veckan har varit de otroligt många brev jag har fått. Nästan varje dag efter fikat har någon i klassen kommit med hela klassens post och jag har fått typ 7-8 st varje dag. Jag blir överlycklig varje gång. Så öppnar jag kuverten och dte är ingenting i och det står inte vem det är ifrån...Spännande! Det är dock roligt med de härliga kodorden utanpå kuverten...typ "Nordman" "Pingvinen" "yngst av tre" osv...Jag har ju mina aningar vilka ni är som skicka...mina goingar! I vilket fall som helst vill jag sända er ett STORT tack!....Bara tanken på att ni tänker på mig gör mig glad! Saknar er!!
Om ni vill får ni gärna skicka brev med innehåll också såklart...Men detta är otroligt kul och det är bara jag som fattar det roliga i min klass. haha

Om du nu läser och känner att du också vill glädja mig med ett skrivet brev...feel free så att säga. Allt sådant uppskattas otroligt mycket.

Adressen är i så fall:
Lina Lidskog
Liljeholmens folkhögskola
590 43 Rimforsa

Ta nu hand om er, varandra och andra!

Åh, han går som en karl, han ser ut som en karl...


Kanoners döö!

Oj, oj, oj...jag tänkte först be om ursäkt att jag inte har uppdaterat på görlänge, men jag hoppas ni har överseende med detta.
Eller jag kan be om ursäkt för det då...Fölåt, kära läsare att jag inte uppdaterat på länge...busy, busy!

Veckan som gått har varit en vanlig vecka på folkhögskola tror jag. Eller så vabligt det kan bli. Har haft alla vanliga lektioner och inga specialupddrag och så vidare undre veckan.

Jag tror inte jag skrev om att vi gick till kyrkan förra söndagen, men dte gjorde vi. Vi var nog runt 10 personer som tog våra cyklar och begav oss neråt centrum i Rimforsa för att göra ett första kyrkbesök i stan...Det blev Pingstkyrkan som fick äran att inviga vår kyrkturné!
Det var en avslappnad församling och en bra Gudstjänst. Bra predikan och goa gamla psalmer. härligt, härligt. Efter mötet var det kyrkfika och församlingen var så glada att se så många ungdomar och hälsade glatt på oss.

Sedan cyklade vi hem och lagade god söndagsmiddag av Elins rotfrukter från hennes land hemma och god chokladbollstårta till efterrätt. Sedan hade vi lugnt filmhäng i Villan...Eller nu minns jag faktiskt fel..Vi såg en skitläskig thriller (Strandvaskaren) och jag skrek högt flera gånger och hoppade av skräcken då Elin tog tag i min nacka mitt i en otcäk scen...Men det var kul.

På måndagen drog svininfluenshysterin igång...5 stycken i vår klass hade sjuknat in samtidigt och de hade alla samma symptom...ImmunSimon/Svinon/GaltSimon (Simon som har haft svininfluensan i sommar, men som är frisk och immun nu) kännde igen alla symptom och vi blev alla rädda...Vi kunde se löpsedlarna framflr oss "En hel folkhögskola insjuknad i Svininfluensa...epidemin har startat"...men tre dagar senare var alla friska och ingen mer har blivit sjuk så det var nog inte pigflu ändå alltså.
Det har dock gått åt mycket alcogel dne här veckan...alla luktar sprit dagarna i ända.

Veckan flöt på med bra lektioner, gött häng och god mat.
Speciellt på onsdagen...Jag och Matilda har utsett dte till den bästa matdagen någonsin (sen vi börjat på skolan) på Liljeholmen.
Det var sjukt god frukost som vanligt. Det var bullfika vid 10.10 (uppskattat). Det var riktigt god morotssoppa ocg gott bröd till middag...Det var glass till efterrätt denna dag (Denna delades i vädligt gott sällskap som gjorde det hela väldigt roligt också) Det var spenat och klyftpotatis till kvällsmat.
Så gott hela dagen och verkligen en rolig matdag!

Vi har börjat med bönegrupper nu. Tokbra! Har verkligen längtat efter det...
Vi har kommit in i tredje Mosebok, vilket är sjukt jobbigt, upprörande och frustrerande...men vi har en bra läsgrupp och hade roligt ändå. Ibland lite för roligt. Stackars Erik och Majsan ibland.

Idag är det fredag och vi hade bibelkunskap på morgonen. Intressant, men krångligt och tankespridande.
Efter dte gick vi hem till Åsa vår lärare och fikade och hade lärjungaskap. Sjöng och bad tillsammans och pratade om hur man kan vara sann mot sig själv för att sedan komma närmare Gud...Riktigt bra lektion.

Efter det skyndade vi oss hem. Jag, Elin, Hanna utan H, Jakob och Elias skulle snart fara hemåt våra hemorter/städer.
Vi tog en snabb lunch i matsalen, sa hejdå till alla (kändes konstigt att lämna allt där, även fast dte skulle bli kul att komma hem också) och började sedan vår tur hemåt.
Hade en trevlig biltur tillsammans och sedan hoppade jag av i Jönköping.
Där kom Carin cyklandes och jag fick träffa henne en stund. Härligt, härligt!
Sedan kom Andreas och vi åkte hemåt Tibro.
Så gött att se dem båda igen. Saknar er alla vännder, när jag är därborta.
Hemma blev dte häng med delar av familjen...Mor, far, Oscar och jag...Konstig kombination av familjen men det var kul.

Nu gör jag mest ingenting och väntar på svar ifall det skulle hända något ikväll. Hoppas ni alla har dte bra var ni än befinner er!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

Crazy times.



Tiden går och det är intensivt och otroligt roligt.
Den här veckan har varit ett exempel på en sån där riktigt bra vecka. Måndagen börjades med vanlig skoldag. Dock mycket tröttare än första veckan. För lite sömn på helgen är ofördelaktikt om man ska ha seriösa lektioner.
Det var dock en trevlig dag och vi laddade inför veckans kommande bravader. Då visste vi inte hur kul vi skulle ha och hur ont vi skulle ha i kroppen i veckans slut.
Tisdagen börjades med god och stadig frukost för att sedan hoppa upp på cyklarna och fara iväg på äventyrsdagar.
Vi var indelade i olika grupper och jag tillhörde Girl Power gruppen med många glada rop och uppmuntrande ord. Kanaonersch du! (Ett av de östgötska fraserna jag har i läxa tillsammans med Matilda...När året är slut ska vi kunna prata flytande östgötska)
Vi cyklade i många backar både upp och ner. Jag lärde mina vänner i klassen ett nytt ord..."livsrisker" efter att gapskrattande ha skrikit ut mina dödsrädda skrik när jag cyklade ner i branta backar med stenar, grus och farliga spår.
Vi sov i egenbyggda vindskydd och blev mycket blöta under natten då det regnade in i stora hål och öppningar. Jag och Matilda hade pool vid huvudet. Men vi var alla lika glada för det.
Det var längesen jag skrattade så att jag hade ont i magen. En positiv smärta.

När vi kom hem på onsdagen käka vi lunch och fick delikatobollar till efterrätt...vilken fest.
Efter lunch var vi några i klassen som bastade och badade i det kalla, men ack så härliga vattnet...vilken fest.
På kvällen blev det födelsedagsgalej för Efraim i villan med glass, maränger och kolasås...vilken fest.
En festonsdag helt enkelt.

Torsdagen var dte musik och kör vilket alltid är lika roligt. Underbart att ha sjukt bra sjungande basröster bakom sig och att sjunga fyrstämmigt och höra hur bra det låter. Tokbra.
Sedan var det rolig bibelläsning då vi fick höra Erik, med sin norrländska lösa om paddor. Klockrent och dte var svårt att hålla sig för skratt.
Filmkväll i villan på kvällen och sedan en god natts sömn.

Fredagen var även den en lyckad dag...Aktivitetsdag.
Gick på föreläsning med en herre som pratade om fiskvård och hade liiite väl tajta byxor.
Vi fikade tydligen nyttigt fika.
Vi hade ett friskis och svettis pass med en tokrolig åttiotalstant som fick oss att röra oss på sätt som jag inte visste var möjliga.
Vi åt nyttigt viltgryta för att sedan gå en lång promenad i regnet. Härligt, härligt.
Fredagen avslutades med filmkväll och pizzabak i villan (mycket häng i villan den här veckan...)

Idag är det lördag och jag vaknade med en så fruktansvärd smärta i min kropp...Träningsverk som verkligen heter duga.
Vi har dock trotsat våra kroppar och gått ut och plockat svamp. Vi hittade kantareller, trattisar (vilket är det fulaste ord som finns för trattkantareller) och några lila svampar.
Gott tyckte vi och planerar att göra varma mackor ikväll.
Vi har även friskat upp våra barnminnen och lyssnat på Trolles Kasettradio. Hur roligt som helst.
Det rekomenderas att sökas på på youtube.

Nu tar vi look a like bilder på Christian som ser ut precis som Disneys Tarzan.
Christian?/Tarzan?
Ni får se ett smakprov på detta.

Ta nu hand om er, varandra och andra!

RSS 2.0