Nytt år, nya möjligheter.

År 2009 är verkligen till ända. 2010 och ett nytt decennium är här. Det ligger som ett vitt, eller möjligtvis linjerat tomt papper framför oss. Vad ska vi nu fylla det med? Ja, det är ju helt enkelt upp tills oss. Du blir vad du äter, det blir vad du gör det till eller vad brukar man säga?
Jag tänkte ändå slänga ur mig några guldkorn till händelser från det gångna året, Tack ni som var med och gjorde det.
Januari flöt på med mycket jobb och jag var iväg på både nyårsläger och 16+ med mina ungdomar. Jag fick för första gången fira min födelsedag på ett annat ställe än hemma i Tibbe. Det hela skedde i Rönninge med ett helt galet gött gäng ungdomar och ungdomskonferens. Fint att ha så fina ungdomar att jobba med. Det sjöngs och grattades för mig efter kl. 00.00. Jag blev senare på dagen bjuden på mäkta goda brownies som uppskattades av mitt amerikanska hjärta! Mälardalen ligger och kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Tackar!
I Februari var jag ganska arg på SJ. Mina tåg mellan Eskilstuna och Skövde gick aldrig som de skulle. Förseningar och inställda tåg blev min vardag och jag satt i timtal på en kall perrong i Arboga och tänkte en och annan dum tanke om SJ. Jag har dock för mig att jag fick en och annan resersättning så jag vart ändå lite nöjd i slutändan.
Mars var en hyfsat lugn månad har jag för mig. Jag minns dock mitt besök hos Malin i Herrljunga. Riktigt soft. Käkade pannkakor, bakade semlor, hängde med hennes ungdomar, var uppe alldeles för sent på nätterna, jag sov i hennes sköna soffa och vi bara trivdes tillsammans.
Jag sprang även på Bert Karlsson på Resecentrum i Skövde en helg när jag skulle hem. Han hänger ju där en del sägs det.
April kan man säga att jag hade konstant punktering på min cykel. Visst var det gött att våren kom, men när alla vägar är täckta av sten, grus, singel och jag vet inte allt som skulle hålla snön borta under vintern så var det inte kul att cykla alltså! Jag fick hjälp flera gånger (och lagade själv) punktering på bakdäcket. Det var en lyckans dag när de borstade gatorna och gruset försvann.
När Maj kom kändes det nästan direkt som att sommaren var på väg. Jag var på pick-nick i en hage med Stina en hemmahelg i Tibro. Jag var på mysig hajk med mina ungdomar och vi satt runt en eld och gjorde smore's. Jag bjöd på Hotam Totam på torget med hela SMU. Det var en go tid!
En av höjdpunkterna i Juni var helt klart Midsommarafton! Var bara jag och LillVickan hemma så vi käka Midsommarlunch tillsammans och senare drog jag till Ludde där vi hade lite samkväm. Go grillad mat tillsammans med goa vänner. Man kände verkligen att Midsommar för en gångs skull levererade. Vid drog till Missveden eller MissSweden som Soulit så fyndigt kallade det under deras spelning på kvällen. Golvet i ladan har sällan sviktat som denna afton. Vi dansade tills svetten rann och vi inte kunde stå upp. Efter detta drog vi till Statoil i Ryd och köpte glass som vi sedan avnjöt väl hemma i Tibro igen.
Det finns bara en sak att säga om Juli...HÖNÖ! Så himla skitbra vecka på Hönö! Var där hela veckan för första gången på många år och bodde i en liten husvagn med många vänner. Trångt, genuint, mysigt, trevligt, härligt, grabbigt, roligt, hjärtligt. Finns så många minnen som jag skrattar åt bara jag tänker på dem. Om årets Hönö blir hälften så bra som förra året så blir det griiimt!
Augusti kära Augusti. Jag började på Liljan och det känndes bra från första stund. Rummet var litet och fult när jag flyttade in (det är fortfarande litet, men finare än det var då). Vi hade många klasshäng och kunde knappt dela på oss när vi satt och käka, gick på promenader, spelade spel, kollade på film, gick på toa (nej det där hittar jag bara på). Sjukt bra sammanhållning från första början iallafall.
September bjöd på härliga sensommarhäng. Vi hade en tokmysig pick-nick nere vid vattnet som jag tänker på ibland när det känns för kallt ute. Vi drog till Linkan en lördagkväll och lyssna på Samuel Ljungblahd som spela i Missionskyrkan. Soft!
Oktober var jag hemma en del. Det var höstlov och så där. Jag var med några kompisar i Lisch och kolla på nåt Kaj Rail Jam! De åkte skidor på torget i Lidköping och det var kul, men svinigt kallt! Eriks kompis Norbert ringde en natt och sa att han var den mystiske brevkillen (vid den tiden visste jag inte att det var fejk). det var ett spännande samtal. Och sist med inte minst NON SHAVING OCTOBER!
November var rolig! Vi hängde en del i Linkan. Det var Jazzkonserter och vi var där och badade. 740:n gick sönder och vi höll på att bli fast i Linköping, men Jakobys snälla släkt hjälpte oss ur knipan genom att låna ut en bil. Tackar!! Jag och Elin startade i och med denna lilla incident vår tillfälliga blogg EL Bloggo! Maaad nice!
Helgen jag kommer minnas mest ifrån December är helt klart "days of dough" Helgen då jag och Hannah hade tagit svinsprutan och hade en smärta som sällan har skådats och vi inte orkade med någonting utan bodde i Rosensoffan precis hela helgen. Hannah var nyinflyttad och vi invigde hennes första helg med att verkligen känna in hänget i Rosen. Vi lämnade bara soffan en gång på hela helgen för att joina ett 15-tal goa Liljare till pizzerian och käka middag! Bra med gött!!
Året som gick, nu kommer året som är på väg. Jag ser fram emot att möta dess händelser och möjligheter!
Ta nu hand om er, varandra och andra!

RSS 2.0