STÖRT!

Dagen igår var galen...eller kvällen/natten igår var galen.

Lischko drog till Lisch skulle man kunna säga. Andreas kom runt 18-tiden så drog vi en sväng till Robin i Sövde för att hämta upp lite skidor och snowboard och låna en tröja (det var bra mycket kallare ute än jag väntat mig och alla mina vinterkläder är kvar i Rimmet...men tack Robin för lånat av tröjan! Guld!). Vi for vidare mot Lischöping och anlände väl runt halv åtta-åtta.
Träffa vänner jag inte träffat på länge och dte var gött att bara vara där och hänga.
Pingstkyrkan hade byggt upp en hög ramp med snö på torget och det var kvällens jippo liksom. Folk var där och åkte skidor och hoppade och stilade! KAJ RAIL JAM" jäää! Det var nice!
Det var väldigt kallt så det blev några vändor in på café Kaj där vi värmde oss och träffade ännu fler folk vi kände. Härligt! Konsret med sessions på torget...bra när man vill hålla värmen uppe.
Senare drog vi vidare till en hamburgekedja som många älskar! Lokalen fylldes ganska snabbt med frikyrkofolk som tidigare varit på torget och det blev mycket snack om hur man kan tjäna tid, pengar och kalorier! Vi kom fra till att man ska köpa så mycket kalorier som möjligt för att få ut mest för pengarna...Sälmjölk ligger högt på listan och margarin...Ovärt vetande! Men det var kul då när man var sådär lagom trött.

Åkte hem och är väldigt glad att jag lever! Mörker, ombyggnader av vägar och lite hala vägar är inte att leka med. Går inte in djupare på det, men tror verkligen att vi hade skyddsänglar med oss på vägen hem!

Vid halv två när jag ska lägga mig sre jag att jag har 3 missade samtal på telefonen...DOLT NUMMER! Det är typ dte värsta jag vet. Då kan man ju inte kolla upp vem dte är som ringt, man har ingen aning om vad dne vill och man kan inte ringa upp den! Hade svårt att somna, men efter ett tag så började ögonen bli tunga!
DÅ ringer dte igen! Jag svarar snabbt "Hej det är Lina"
Först fattar jag inte vem det är...Den på andra sidan (en kille) frågar om han stör, men det gör han ju inte. Jag skulle ju bara sova. Än så länge så tror jag att det är en vän till mig och jag bryr mig inte om att fråga vem det är (huvudet var trött och fattade inte det kanske hade vait den bästa frågan just då).
Så frågar han om jag sett filmen jag har fått! Då fattar jag! DET ÄR JU FÖR I ALLSIN DAR BREVKILLEN!
Nu gällde det att lyssna noga vem det kan vara och försöka hålla samtalet uppe. Så jag säger att jag int har det, men frågar om dne är bra! Och det var den ju tydligen! Hade vunnit priset och så! (här tänker jag...vem är det? vem är det? vem är det?) Han frågar äve om jag fått det senaste brevet som han skickat till Liljan i veckan. Men dte hade jag ju inte eftersom jag vait hemma...men dte skulle jag tydligen läsa! Sen undrar han om jag vill veta vem han är!...SÅKLART! säg säg säg! Då säger han bara "det har något med "djur" att göra!" jaha?! i namnet eller vadå med djur liksom?...då är dte tyst en stund och jag ber att han ska säga något mer eller en till ledtråd....då lägger han på!
GAAAALET! Vem är du bevmänniska? Det som känns mest pinsamt är att jag känner igen rösten lite på något sätt, men kan inte alls koppla till vem det är! Tänk om du är en nära vän och så känner jag inte igen din röst?...Vad säger det om mig som människa?
Sen kunde jag inte somna så jag drog ibäg ett sms till Anders som jag visste var vaken och på väg till Värnamo. Ville ju inte väcka nån, men ville ju berätta för nån! Då ringde han och Simon upp och jag fick återberätta hela historien...Men jag kan fortfarande inte veta vem det är?...Kanske någon i en annan tidszon med tanke på att den ringde så sent?...kanske inte? Vad jag vet är att personen är grymt välplanerad och skillad.
Jag vill också komma på dte här buset!!
Nu längtar jag till söndag eller måndag då jag kan läsa det sista brevet! Hoppas på en lösning där i!
Det fula är att jag vet ju att DU som ringde läser det här! haha...så hej på dig! Verkligen! Kommer jag få en ledtråd i nästa brev?

Nu ska jag käka middag med familjen och sedan läsa den oemotståndliga revolutionen! Gött!
Ta nu hand om er, varandra och andra!



What's the name of the game?

Tisdag och det är så där tråkgrått utanför fönstret...Warum? kan frågas. Vad hände med solhösten? Please come back!

Har sovit till och från hela natten...Vaknade ungefär varannan timma. Var det inte ett sms som damp ner i inkorgen, så var det någon som gick upp på toa eller så kom postbilen med tidningen.
På tal om post så fortsätter mitt brevmysterium att växa och bli större. Jag misstänker att det är fler än jag trodde som är inblandade.

Det är ju helt klart någon på skolan som läcker information om mig....Säkert fler än en också. Hur dessa har fått kontakt med källan till allt vet jag dock fortfarande inte. Och hur källan kan få reda på verkligen inside information (som inte jag ens själv har koll på om mina vänner på skolan) det förstår jag bara inte....Skickligt!
När jag nu är hemma i Tibro så dimper dte ner tomma brev till mig även här på Saxofongatan...Vissa med frimärken...andra utan...Vilket helt klart innebär att någon i Tibro är inblandad...
Hur har du brevmänniska fått tag på så många som är inblandade? Och varför får jag inte tll lösningen i slutändan...Tror ju hela tiden att jag är så nära. Nåja...det är ju spännande så jag fortsätter att vänta på ledtrådar för att kunna lösa det hela.

Idag blir det barnpassning/lek med sysslingen...Trefligt!

Jag var med om något konstigt i morses också. Jag hade ställt larmet på telefonen kl. 09.00 och det ringde precis då...Sdan dyker dte upp en påminnelse att "Victor bror min fyller år" WHAT?! Det är väl inte onsdag idag?...Jag kollar kalendern på telefonen och den står på onsdag 28 oktober! Sjukt känsla att tro att man har sovit bort en hel dag och helt plötsligt vaknar upp en dag senare!...Men det hade förmodligen blivit något fel någonstans.

jaja...
Ta nu hand om er, varandra och andra!

Inte för allt smör i världen...

...skulle jag byta bort att gå på Liljeholmens folkhögskola. Det har jag insett nu.
Är hemma på höstlov i kära Tibbe, men saknar vännerna på Liljan så mycket mer än jag trodde jag skulle göra.

Har dock haft en soft helg som början på lovet. Bilfärden hem genomsyrades av funkig partymusik och snack om dater...Jag och Hanna, som är vana respartners nu för tiden, tycker om våra bilfärder till och från Liljan!

Fredag kväll/natt hemma bestod av häng med mamma och pappa och sedan den efterlängtade sömnen i min säng.

Lördag förmiddag var slapp. Uppskattat!...Vid tre satt jag i kyrkan och var på ännu ett bröllop. Har hängt mycket på bröllop på senaste tiden asså! Totally nice! Cakan gjorde mig stolt med sina vackra sångröst som var som bommul för öronen. Härligt!

Lördag kväll vet jag inte vad som hände. Helt plötsligt var klockan halv tio och jag kollade på Little Miss Sunshine! Klockren film! Om och om igen!
Sov några timmar innan jag vaknade av ett roande sms. Mitt brevmysterium involverar många!

Somnade igen och vaknade ett gäng timmar senare för att gå till kyrkan. Det var en Östgötte som ledde gudstjänsten och jag skrattade för mig sälv och saknade Liljan och alla där ännu mer. Östgöttska for life asså!
Blev långt kyrkfika med kompishäng! Så illa gött att träffas igen.

Tog Blue Burden (goaste gölfa i välden) och kände att jag verkligen hade skanat honom! Gött med skabbig raggarbil...totally!

Senare blev det pajbakning hos Cakan för att sedan ta med den till Ida-Marie och Ludwig. Där var även Andreas och Simon...Det blev gött kaffe- och rabarberpajshäng och sedan en ganska lång stund med tittnning på skidfilmer...Ladda inför årets säsong kanske? Härligt att träffa dme iallafall..Sedan dök även Anders och Rickard upp efter att de plockat upp någon båt ur något vattendrag...

Idag har jag och mammi haft kvalitetstid i Skövdö och handlat alldeles för mycket till oss själva. Men det var härligt. LillVickan fyller ju 17 på onsdag också så det blev en del inhandlat till honom ock!

Så hittils...helt okej lov...förutom saknaden! Grattis ELSkling på födelsedagen också om du läser detta!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

Dr. Horrible's sing-along blog.

Jää bäjby jää.
Mina brev från okänd avsändare fortsätter att dimpa ner i brevlådan på Liljeholmens folkhögskola. Förra veckan var det ett vykort från Japan, skrivet på japanska, som levererades av en klasskompis till mig efter tio-fikat. Härligt med kontakt från andra sidan jordklotet, men typiskt nog kan jag inte japanska så jag förstod ju ingenting.

Johan har dock lovat mig att försöka översätta det åt mig. Måste bara scanna in det och skicka iväg det till honom...Kanske står dte en hemlig ledtråd på kortet...who knows?!

Idag fick jag ett stort kuvert som man verkligen kände att dte var något i. Hurra tänkte jag...idag får jag något som man kan ta på...Jag öppnade och mycket riktigt där i låg en dvd-film..."Dr Horrible's sing-along blog"...Bara namnet tyder ju på en succefilm. verkligen! Dock inget mer än filmen i kuvertet så jag vet fortfarande lika lite om vem det är som kontaktar mig på detta sätt. Jag säger väl ändå TACK till er här. Du som är från närheten av Karlstad (där kuvertet kom ifrån idag)...tack så mycket för det goda skrattet som väcktes i matsalen idag när jag öppnade mitt brev...det ärinte längre bara jag som förundras över detta mysterium...många som vill komma närmare en lösning på det hela...spännande!

Nu har vi haft temadagar i två dagar...Igår var vi kulturella och gick på museum i Linkan. Jag hann även med en fika med Anton och Emma. Härligt att prata om Mälardalen lite. Jag saknart! Åt även väldigt goda blåbärsplättar. Statsmissionen har fika med högt betyg! Helt klart!

Idag har vi pratat om växthuseffekten och miljön. Vi har pratat om bussförbindelser i Ljungby, återvinningsstationen i Tibro, lågenergilampor som finns på Kjell och cykelbanan som går upp till Hannahs hus i Harbo.

Om en stund är det nattvard. Härligt! Ser fram emot det!

Ta nu hand om er, varandra och andra!


"Det är svårt att ta soppa seriöst"

Citat av Simon på kvällsmaten idag.
Det var någon grön soppa som var helt okej. Men hur gör man när man äter soppa? Tuggar man den innan man sväljer? Sväljer man direkt eller hur går det till? Helt enkelt svårt att ta det hela seriöst.

Dagen börjades med lite för lång frukost så andakten missades...jag och Hannah beklagade oss över att vi skulle framföra sångläxan som vi knappt kunde, vi var trötna, snuvan var värre idag och det mesta kändes rätt opepp.
Vi drog oss bortåt forum och där träffar vi Anita som var på väg hem. Hennes barn var sjukt så sånglektionen och kören blev inställd. Ett litet glatt hurra slog till i magen, men samtidigt...tråkigt.

Gick och sov en timma till. Gick till fikat och fikade. Spelade piano med Ellinor i två timma (det går framåt med ackorden och pedalen och allt). Käka lunch. Läste bibeln. Softade och läste den oemotståndliga revolutionen några timmar. Käka kvällsmat och skrattade åt dåliga skämt och hade solen i ögonen. Gick hit.

Snart ska jag strunta i innebandyn på grund av uppkommande förkylning och istället dra till evagårn och hönga med bakarkvennorna. Sedan runt nio blir det bridge med Lovisa (min bridgepartner), Christian och Linnéa. Var för längesen nu så vårt bridgeminne bör bör friskas upp för att hålla igång det hela.

Ta nu hand om er, varandra och andra!

Laptophäng i Rosen...helt klart!


Ofördelaktig snuva.

Det känns helt klart ofördelaktigt att vara täppt i samma näsborre hela dagen. Blir övervikt på ena sidan av kroppen på något sätt. Känns som att hela min kroppsvikt drar åt höger och att jag lutar lite ditåt.
Om jag inte minns fel, både av egen erfarenhet men också när frågan togs upp i "fråga Anders och Måns", så brukar det väl byta fram och tillaka mellan näsborrarna?!

Min skolpärm, som jag ovetande accepterade att köpa för 45 kr, har varit borta i två dagar, men är nu gladeligen återfunnen igen. Jagvet inte vad som hänt med mig, men jag tappar bort och glömmer saker överallt och hela tiden här. Ibland hittar jag tre schalar som jag glömt i villan. Ibland hittar jag en luvtröja hängandes på en galge i matsalen (jag använder inte ens galgar så jag vet inte hur den hamnade där). Ibland hänger min regnjacka på någon krok någonstans i Forum. Ibland ligger mina tofflor och skräpar på någons rum.
Saker försvinner helt enkelt för mig. Men pärmen är återfunnen...hipp hipp hurra!

Just i skrivande stund höll jag på att spräcka min egen trumhinne. Satt med en tops i örat (jag vet, man får bara klia sig själv i örat med sin egen armbåge, vilket är fysiskt omöjligt, men det är ju typ det bästa som finns att peta med tops) helt plötsligt låter mobiltelefonen med hög signal att batteriet är på väg att ta slut. Jag är, som vissa är väl medvetna om sjukt lätt skrämd så jag hoppade just högt och råka putta in topsen liiite för långt i örat...men jag klaade mig. Allt är helt, men det hade kunnat gå illa.

Igår kollade vi på Smala Sussie! Det kan vara en av Sveriges bästa filmer...Iallafall att citera efter man sett den. Sjukt bra.

Imorn har jag sånglektion. Jag borde ha gjort om Leende guldbruna ögon till jazzstil och Rudolf med röda mulen till opera...Det blir kvällens göra tror jag helt enkelt.

Ta nu hand om er, varandra och andra!

yeah baby yeah!

Tiden går och vi är mitt uppe i oktober, Non Shaving October! Detta innebär att de killar på skolan som inte är alltför måna om sitt snygga yttre och kan tänka sig att beskägga sitt babylena fejs....helt enkelt gör det. 1 Oktober var sista rakningen och alla, både långskäggiga, fjunskäggiga och oskäggiga fick renraka sig en sista gång för att sedan låta det gro en månad framöver.

Jag, Elin och Elsa blev dock lite avundsjuka på denna gemenskap som skapades mellan killarna. Vi ville också vara med...Varför har inte vi skägg så vi får hänga på såna roliga påhitt...Vi fick dock vara med på specialregler...Non shaving October på benen. Så 1 oktober renrakades benen och sedan dess har det fått växa och frodas.
Hittils har det gått bra...men idag ska jag på bröllop och sitter med strumpbyxor över de lagom håriga benen....sjukt onice!
Men har man gett sig in i leken, får man leken tåla...Jag längtar dock tills ikväll då jag får ta av mig kalasbyxorna igen.

Nog om det. Veckan som gick var bra som i princip alla de andra veckorna jag spenderat på Liljan.
Många sena nätter, med filmmys, massagemys och hängmys...Det är livet. Men skönt att vara hemma i Tibro nu i heögen och sova ikapp lite. Bror Oscar väckte mig dock olidligt tidigt i morses...kvart över åtta en lördagsmorgon är INTE OKEJ!

Men nu är jag alltså redo för bröllop....Erik/Ägg/noble prinsen och Kajsa gifter sig...Kul kul!
Ser fram emot att få se dem!

Annars är dte häng med familj som verkar gälla dne här helgen...imorn blir det storträff med brorsor med respektive och respektives föräldrar i Mariesta! Trevligt!

Nu måste jag kila...dricka kaffe innan jag ska ta saaba och fara till Söda Fågelås!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

Laptopsamkväm for life.

Alltså, det är riktigt väät att sitta 8 st klasskompisar i källar'n på Rosen och peppa varandra till att göra de läxor vi har fått.
Det är även riktigt svårt att peppa varandra till att göra de läxor vi har fått. Det är inte helt enkelt att skriva om förlåtelse och oförlåtelse alltså.
Det blir en del ansiktsbokshäng och bildkollande och datorspelande och beklagelse över vår situation istället.
Men tids nog ska vi nog bli klara med det här...tids nog.

Helgen som gick var kanoners! Totally!
I fredags börjarde vi kvällen med häng i Rosen och pasta carbonara. Sehr gut!
Efter att vi var mätta och sådär trötta och sega efter maten så började kvällens förberedelse inför paaartyt i Linkan.

Vi var ett helt stort gäng som bestämt oss för att åka in och dansa av oss lite....Jag var dock sjukt opepp innan och var så nära att hoppa av och stanna hemma och sova...Men 23.15 satt jag i bilen klar för avfärd mot L-town!
Vi kom in till Linköping runt tolv och skuttade in på nån ganska skabbig, men gratis krog/klubb/discotek. haha.
Riktigt kul att vara 16 folkhögskoleelever som var där och dansade fult och härligt tillsammans. Som sagt, lokalen var skabbig, musiken var rätt kass, folket där var rätt påträngande och en aning påverkade...men vi hade riktigt roligt tillsammans och dansade i nåra timmar.
Vi avslutade kvällen med korv och mos köpt i en husvagn på torget...
sjukt väät asså! totally!

Söndagen innehöll en cykeltur i regnet till Pingstkyrkan, för att upptäcka att det inte var gudstjänst där. Då tog vi våra cyklar och cyklade vidare till Missionskyrkan där gudstjänsten precis var slut, men vi blev ibjudna på kyrkfika så det var gött. Kanelbullar och gott kaffe.
Vi käka lunch i tha Villa och kollade på film en bit in på eftermiddagen.
Sedan var det dags för Hannahs party i Norrgår'n. Gött samkväm asså! Hannah hade gjort en grymt god tårta och Emma hade bakat riktigt goda kanelbullar...alla förutsättningar för en god kväll.
Det blev även mycket snärtar med gummiband...Bodell har ju resurser på rubberband asså...Fick en hel bunt här om dagen och sen dess är det många som råkat ut för de röda sträcken på kroppen....Klassiskt trick asså.

Idag är det laptopsamkväm i Rosen...Vi biblare måste skriva journal och dte är roligare tillsammans än ensam helt enkelt. Snart mat också...Hurra! kroppkakor till lunch var ingen höjdare asså!

Ta nu hand om er, varandra och andra!

RSS 2.0